18/04/2012

TOUCHED

Bila bercakap soal hati dan perasaan, mmg takkan ada penghujung punya. Tolong lah percaya. Kali ni je.

Hmm. Pagi td, around 4am*kot, sy singgah lah kt satu belog ni kan. Satu je, huhu. Erm. Lepas je follow tu, tiba2 terbaca lah latest post kt situ*tiba2, huhu -.- And tiba2 sy rasa sedih*tiba2 lagi -.- Rasa down gilaa. Idk the exact reason kenapa rasa mcm tu. Maybe I was just sympathetic, or maybe jugak sebab masalah dia tu mcm, quite related to mine :| Sebab sy betul2 tersentuh and rasa sedikit simpati, I left a comment there. I don't expect much pun. Cuma, harap2 dia akan rasa okay lah sikit lepas baca comment tu. Mungkin dia harap ada orang sudi jadi listener dia. So hey, I did listen, and I did extra by trying to comfort you, walaupun mcm sy cakap tu, I'm not good at comforting people at all. See, baik kan sy? :') Okay gurau je, sy bukannya buat mcm tu sebab nak impress others ke apa ke. I was moved by you, tu je yang sy boleh cakap :/ So, dear awk, semoga apa yang awk hajatkan tu, akan tercapai and problem awk tu settle lah nanti :)

Sekian. Nak sambung tidur jap. Wehee, baibai :DD

13/04/2012

IT'S FRIDAY, AGAIN.

Seminggu. Genap seminggu since last Friday. Seminggu since sy rasa betul2 penat. Seminggu since sy rasa serba salah. Seminggu since sy rasa berdebar. Seminggu since sy rasa happy :DD Seminggu since sy rasa sedih :( Seminggu since sy rasa sebak :/

It's last Friday, when my dad temankan sy pergi buat IC baru, driving licence baru, and passport baru. Hihi. Penat kot. Dari pagi sampai lah tengahari asyik pusing2 JPN tu. Kalau sy pun dah penat, inikan pulak my dad tu. Huhu sorry :/ Btw, the whole process of getting new IC tu sekejap sangat. Pergi kaunter, isi borang, pastu sengih2 depan kamera hehe-.- Cuma, I was quite pissed off dengan pakcik yang jaga kaunter tu. Susah sangat ke nak senyum, hah? Bukannya kena bayar pun. Siap dapat pahala lagi -_-' Pastu kan, yang masa nak buat passport tu mcm lawak sikit hihi. Kena pergi kt jabatan apa ntah. Masa isi borang tu, abang yang jaga kaunter tu tanya lah sy, "You da kahwin ke belum?" Pastu sy cakap lah tak kan. Then dia cakap lagi, kalau belum kahwin, kena bagitahu nama girlfriend. Tiba2 je. Pastu dia buat muka pelik. Sy mcm, HAHAHAHAHA. Tak bole berhenti gelak duhh masa tu xD And then, dipendekkan cerita, semua urusan selesai, Alhamdulillah :D

A rainy ending given to a perfect day. Tu je yang sy boleh cakap. Later that night, masa tu sy online lah mcm biasa kan. Then, dekat chat list tu, tiba2 sy nampak dia online. Dah lama gila dah tak contact dia sebenarnya, dlm 4 bulan mcm tu. Sy taktau lah kenapa kan, tp sy rasa berdebar. Seriously -.- And sy rasa terkejut gilaa bila dia tegur sy. Rasa nak nangehh huhu :/ I was left with two choices : Nak balas or endahkan je. I chose the first one, as I replied. It was akward, though. Yelah kan, bila kita dah lama tak contact someone tu, mmg akan ada rasa pelik sikit. The conversation went well, dalam sejam  mcm tu. Banyak yang ktorg bualkan masa tu, and I was glad to know that she's doing fine now :) Awk awk, tolong jaga diri baik2, eh? :D Sumpah, rindu tak terkata. Rasa sebak gilaa. Sy jadi emo jap mlm tu :| Sebenarnya banyak lagi yang sy nak bualkan, tp biar lah. Tiba2 teringat masa lampau, ktorg rapat sgt. Dia lah kawan sy yang betul2 faham isi hati sy. Dia lah kawan yang selalu buat sy rasa happy. Dia lah kawan yang selalu ada bila sy rasa teruk or keseorangan. Tp, tu semua dah lepas. Now, we are drifting away from each other. I know it's for the best. Cuma, sy nak sangat teman dia dalam susah dan senang, mcm dulu2 and  jadi listener dia bila diperlukan :/

Hmmm. Kbyee, nak pergi lap air mata huhu -.-
:<

09/04/2012

TO-DO LIST

I was thinking about things that I can spend my time on during this horribly long semester break, and I came up with this short list -.- :D

1) Computer games. Yeah, this will always be on top. ALWAYS.
2) Movie marathon at the cinema. I wish I could. Oh yes, I could! Driving licence pun da ada ni :D
3) Novels and books. I don't really like to read, so.. hm -.-
4) Tv. Dad, pay the Astro bill first la! :/
5) Belog. Hehe :D
6) Futsal wuwuwu.
7) Work. What? Only god knows how lazy I am :>

There you go. Ada tujuh semuanyaa. Sikit je choices yang ada. Apa2 pun, rasanya I'll spend my time mostly on computer games lah kot. Sebab best and seronok :D Cuma, sedikit boring lah bila takde orang nak main sama2 sobss :/ Hmm, okay lah, okay lah. Nak paksa diri membaca lah lepas ni. Seriously, my english vocab is getting worse sebab da lama tak membaca-.- So, novel would be a good choice, I guess.

Btw, I didn't mention pun about 'Online' in the list kan? Hihi. Lupa pulak. Penting tu, penting. Tak ape lah. Okbyee :D

06/04/2012

STOP JUDGING

Assalamualaikum, and hai :D

Berbalik kepada tajuk di atas, sy rasa semua orang pernah randomly judge orang lain sesuka hati kan? Kalau cakap tak pernah tu, mmg nampak sgt lah tipu kan :P Sebenarnya, sy pun mcm selalu judge orang lain tanpa kenal mereka dulu. Like seriously.

Mcm semalam tu. Hajatnya nak wish birthday aje. Since kelmarin lagi nak wish, tp takut ._. I thought dia tu jenis yang mcm pendiam and garang kan. Sebab, entah lah. I just thought so. Then, sy cuba beranikan diri, pastu pergi wish. Rasa mcm, cuak gilaa kot. Dah lah wish lambat kan. Haha. Mcm nak gugur aje jantung ni haa -.- But then, sy terkejut gilaa. Rupa-rupanya, dia ni bukan lah mcm yang sy expect tu. Baik je padahal haha. Siap bergurau-senda lagi :P

So there, pengalaman mematangkan diri. Lepas ni sy taknak judge orang sesuka hati dahh. Neither should you :D

03/04/2012

PEMILIK HATI

Hai awok semuaaa :3

Sedikit coretan sebelum melelapkan mata. Hihi. Actually kan, cuti sekolah yang panjang da start dah pun, and sy tersangat lah bored kt rumah ni -.- Bila wallet beserta lesen kereta hilang, apa pun tak bole :/ Yang menjadi persoalannya, mcm mana lah agaknya wallet tu tiba2 bole hilang. Rasa macam, woaaahhhhhhh :O

Apa2 pun, sy paling tak suka bila kena duduk goyang kaki cenggini. Sebab nanti, banyak sangat benda yang akan bermain dalam benak fikiran. Huhu. Contohnya, nanti mula lah teringat balik kisah2 lampau yang tragis and sangat menyedihkan. Okay lah, takmau ingat dahh pasal ni huhu. Takut nanti sy nangehh zz -.- :/ So, sebab tu lah sy isi masa lapang sy dengan bermain game sambil dengar lagu sambil menyanyi sekali hihi -.-' Tolong jangan salahkan sy kalau2 hujan tak berhenti turun nanti.

Pretty pretty please, don't you ever ever feel, like you're less than fucking perfect. Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing, you're fucking perfect to me :DD *Best pulak lagu ni.


Hmm, dah lah. Sy rasa mengantuk pulak -.- Kbyee, jaga diri :)