18/07/2012

I LOVE YOU - AVRIL LAVIGNE



"yeah the reason I love you is all that we've been through, and that's why I love you"
Hi guys! :)

Haritu kan, haritu kan, I watched this movie kt tibi. Lupa laa nama cerita ni, sebab mcm panjang sangat :| Btw, the movie revolves around 3 characters, Marie, Alex and lagi sorang tu, erm. Entah, lupa nama dia. Evan kot -.- I don't really remember the introduction, but I think everything starts when Marie greets her old friend, Alex. And eventually, mereka jadi semakin rapat as time passes by. They always contact each other, share their pain, secrets and happiness. I can see how close they are. Alex tu, sikit pun tak expect yang mereka akan jadi serapat tu. Sebab Marie tu selalu ada masalah, Alex cuba sedaya upaya dia untuk tolong Marie. But then, Alex tahu yang dia tak mampu buat apa2 selain menjadi listener dia and bagi nasihat aje. Kadang2 tu, Alex salahkan diri dia sendiri jugak, sebab tak mampu buat apa2. And just maybe, disebabkan Marie tu selalu terluka and disakiti, Alex mula ambil berat kt Marie tu. At a point, he swears to himself yang dia akan cuba beri yang terbaik.

"I wanna protect you, and I wanna treat you well"


I guess ni lah kot janji Alex pada diri dia sendiri*lupa dah, huhu -.- Tak lama lepas tu, they get even closer with each other. Alex mula rasa ada something yang special dekat diri Marie tu. Dia sedar yang Marie tu mcm baik sgt. Besides that, dia dapat rasa yang Marie tu seorang yang ikhlas, lemah lembut and mcm2 lagi lah. And then, unexpectedly, Alex mula rasa sayang dekat Marie. Yep, that's it. Dia mula anggap Marie tu someone yang betul2 important dlm hidup dia. And I do think that dia tu betul2 jujur towards Marie. Alex tu kan, selalu happy sebab Marie selalu ada bila dia rasa kesunyian, rasa teruk, and so on. Sebab tu lah, he falls head over heels for Marie.

The climax. This is the part when everything goes so wonderful and wrong. I don't know whether he is plain stupid or what, because Alex buat something yang sy sendiri rasa dia tak patut buat. CONFESSION. Itu yang Alex buat. He tells Marie everything about his feeling. It sucks, but at least, dia jujur kan. And you know what, Marie pun confess jugak. It's heaven. She likes him as well. Yes, she does :DD So, what's next? Happy ever after? Oh, come on. The story is far from over yet. Mula2 tu, memang lah semuanya okay kan. Tp, everything gets comlicated as Marie asks Alex a favour. She asks him to stop waiting for her. Semuanya sebab she can't forget her past. I know how she feels. Marie betul2 tak dapat nak lupa kisah silam dia dengan si Evan tu. Her past keeps playing on her mind. Sy sebenarnya kesian gilaa dekat dia, tp nak buat mcm mana kan. Bukan semua yang kita harapkan akan berlaku. Hmm. I think Alex faham situasi Marie tu. He couldn't really accept it, but he tries his best to forget her. Malangnyaa, the more he tries, the worse it gets. Mungkin sebab dia terlalu sayangkan Marie, sampaikan dia rasa teruk. Pastu, ada sekali tu, Marie jatuh sakit. Bila Alex dapat tahu je pasal tu, dia betul2 rasa bersalah. And finally, dia buat this one big decision. Alex terjun bangunan. Pfft okay bukan. Dia jauhkan diri dari Marie tu, hoping that things will get better for both of them.

So, I guess that's how the story ends. Tak sempat nak tengok cerita tu sampai habis haritu, because I fell asleep -.-
Sobss. Sedihnyaaa, okbyee :<

No comments: