13/04/2012

IT'S FRIDAY, AGAIN.

Seminggu. Genap seminggu since last Friday. Seminggu since sy rasa betul2 penat. Seminggu since sy rasa serba salah. Seminggu since sy rasa berdebar. Seminggu since sy rasa happy :DD Seminggu since sy rasa sedih :( Seminggu since sy rasa sebak :/

It's last Friday, when my dad temankan sy pergi buat IC baru, driving licence baru, and passport baru. Hihi. Penat kot. Dari pagi sampai lah tengahari asyik pusing2 JPN tu. Kalau sy pun dah penat, inikan pulak my dad tu. Huhu sorry :/ Btw, the whole process of getting new IC tu sekejap sangat. Pergi kaunter, isi borang, pastu sengih2 depan kamera hehe-.- Cuma, I was quite pissed off dengan pakcik yang jaga kaunter tu. Susah sangat ke nak senyum, hah? Bukannya kena bayar pun. Siap dapat pahala lagi -_-' Pastu kan, yang masa nak buat passport tu mcm lawak sikit hihi. Kena pergi kt jabatan apa ntah. Masa isi borang tu, abang yang jaga kaunter tu tanya lah sy, "You da kahwin ke belum?" Pastu sy cakap lah tak kan. Then dia cakap lagi, kalau belum kahwin, kena bagitahu nama girlfriend. Tiba2 je. Pastu dia buat muka pelik. Sy mcm, HAHAHAHAHA. Tak bole berhenti gelak duhh masa tu xD And then, dipendekkan cerita, semua urusan selesai, Alhamdulillah :D

A rainy ending given to a perfect day. Tu je yang sy boleh cakap. Later that night, masa tu sy online lah mcm biasa kan. Then, dekat chat list tu, tiba2 sy nampak dia online. Dah lama gila dah tak contact dia sebenarnya, dlm 4 bulan mcm tu. Sy taktau lah kenapa kan, tp sy rasa berdebar. Seriously -.- And sy rasa terkejut gilaa bila dia tegur sy. Rasa nak nangehh huhu :/ I was left with two choices : Nak balas or endahkan je. I chose the first one, as I replied. It was akward, though. Yelah kan, bila kita dah lama tak contact someone tu, mmg akan ada rasa pelik sikit. The conversation went well, dalam sejam  mcm tu. Banyak yang ktorg bualkan masa tu, and I was glad to know that she's doing fine now :) Awk awk, tolong jaga diri baik2, eh? :D Sumpah, rindu tak terkata. Rasa sebak gilaa. Sy jadi emo jap mlm tu :| Sebenarnya banyak lagi yang sy nak bualkan, tp biar lah. Tiba2 teringat masa lampau, ktorg rapat sgt. Dia lah kawan sy yang betul2 faham isi hati sy. Dia lah kawan yang selalu buat sy rasa happy. Dia lah kawan yang selalu ada bila sy rasa teruk or keseorangan. Tp, tu semua dah lepas. Now, we are drifting away from each other. I know it's for the best. Cuma, sy nak sangat teman dia dalam susah dan senang, mcm dulu2 and  jadi listener dia bila diperlukan :/

Hmmm. Kbyee, nak pergi lap air mata huhu -.-
:<

6 comments:

Cheyah said...

nah tisu. x comel dah nangis2 ni. :P

KIKO said...

aha. thankyou cheyah*lap hingus :')

SA said...

wow,passport.untungla bleh melancong :P

KIKO said...

alah, apa lah sgt passport tu -.-

.masampahitgula. said...

ilove the way you cotcet dekat your wall blog :)

KIKO said...

itu pujian ke? aha. thanks then :D